Kur'an-ı Kerim » Türkçe » Kitaplar » İman Esasları

  • İman Esasları

    Yazan : Medine-i Münevvere İslam Üniversitesi İlmi Araştırmalar Enstitüsü

    Çeviren : Abdulkadir Değirmenci

    Yayınlayan : Medine-i Münevvere İslam Ünivetsitesi Web Sitesi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/885

    Download :İman Esaslarıİman Esasları

Rastgele Kitaplar

  • Gençlere Akaid Dersleri-

    Yazan : Muhammed b. Abdurrahman el-Humeyyis

    Çeviren : Muhammed Şahin

    Source : http://www.islamhouse.com/p/932

    Download :Gençlere Akaid DersleriGençlere Akaid Dersleri

  • Rahman'ın Dostları ile Şeytan'ın Dostları Arasındaki FarkŞeyhulislâm İbn-i Teymiyye -Allah ona rahmet etsin-, bu mükemmel kitapta Allah'ın dostları ile şeytanın dostları arasındaki farkları ve her birinin diğerinden ayrı olan özelliklerini, Allah Teâlâ'nın şu sözü ışığında zikretmiştir: "Size, şeytanların kimlere indiğini haber vereyim mi? Onlar, çok günâh işleyen yalancılara inerler. Bunlar, şeytanlara kulak verirler; çoğu yalancılardır. " (Şuarâ Sûresi: 21-23) Bu âyetler, şeytanın dostlarını açıklamaktadır. Rahman'ın dostlarına gelince Allah Teâlâ onlar hakkında şöyle buyurmuştur: "Haberiniz olsun ki, Allah’ın dostlarına hiçbir korku yoktur; mahzûn olacaklar da onlar değildir. Onlar, îman edenler ve takvaya ermiş olanlardır. Dünya hayatında da âhiret hayatında da müjde onlaradır. Allah’ın sözlerinde hiçbir değişme yoktur. İşte en büyük kurtuluş budur ." (Yunus Sûresi: 62)

    Yazan : Şeyhul-İslam İbn-i Teymiyye

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Çeviren : Harun Yıldırım

    Yayınlayan : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan

    Source : http://www.islamhouse.com/p/922

    Download :Rahman'ın Dostları ile Şeytan'ın Dostları Arasındaki FarkRahman'ın Dostları ile Şeytan'ın Dostları Arasındaki Fark

  • Vahdetu'l-VücudYazar, bu kitapta Vahdetu'l-Vücud akidesininin sapıklığını ve İbn-i Arabî'nin fikirlerinin yanlışlıklarını açıklamış, halk tabakasının onun kitaplarını okumasının haram olduğunu belirtmiştir. Bunun sebebi; onun kitaplarının birçok desise ve tuzakları ihtiva etmesidir.

    Yazan : Ali b. Sultan el-Kari

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Source : http://www.islamhouse.com/p/161138

    Download :Vahdetu'l-Vücud

  • Kendi Kaynaklarından Câferî, Şiî ve Râfizîlerin İnanç EsaslarıDinleri, takiyye adı altında yalanı mübahlaştırmak olan şiîlerin aldatıcı şüpheleri, hiçbir ilmî donanımları olmayan avamı ve ilim ehli olduğu zannedilen bazı kimseleri tuzağa düşürmüştür.

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Çeviren : Teymullah Yücel

    Yayınlayan : Yedi İklim Kitabevi -Türkiye

    Source : http://www.islamhouse.com/p/76278

    Download :Kendi Kaynaklarından Câferî, Şiî ve Râfizîlerin İnanç Esasları

  • Nevevi Kırk Hadis Şerhi-

    Yazan : İbn-i Receb el-Hanbeli

    Yayınlayan : Guraba Yayınevi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/1002

    Download :Nevevi Kırk Hadis ŞerhiNevevi Kırk Hadis Şerhi

Dili

Choose Suresi

Choose tafseer

Participate

Bookmark and Share