Kur'an-ı Kerim » Türkçe » Kitaplar » İsim ve Sıfatlar Tevhidinde Ehl-i Sünnet’in Muhaliflere Cevabı

  • İsim ve Sıfatlar Tevhidinde Ehl-i Sünnet’in Muhaliflere Cevabı

    "Fethu Rabbi'-l-Beriyye bi Telhisi'l-Hameviyye" kitabı; Şeyhulislâm İbn-i Teymiyye'nin -Allah ona rahmet etsin- kitabı "el-Hameviyye fi'l-Akîde" adlı kitabının özetidir.

    Yazan : Muhammed b. Salih el-Useymin

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Çeviren : Necmi Sarı

    Yayınlayan : Guraba Yayınevi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/270653

    Download :İsim ve Sıfatlar Tevhidinde Ehl-i Sünnet’in Muhaliflere Cevabıİsim ve Sıfatlar Tevhidinde Ehl-i Sünnet’in Muhaliflere Cevabı

Rastgele Kitaplar

  • Kadınlara Yönelik Otuz Şer‘î YasakBu kitapta; kadınlarla ilgili olan şer‘i yasaklardan sahih olanlardan bir kısmı zikredilmiştir.Kadınlara yönelik bu yasaklarla ilgili olarak -bazısı hem erkek, hem de kadınlar hakkında mutlak olsa da- otuz tanesi birarada derlenmiştir.Ayrıca yazar, zikredilen hadislerin sahih olmasına özen göstermiştir.

    Yazan : Amr Abdulmun'im Selim

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Yayınlayan : Guraba Yayınevi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/260902

    Download :Kadınlara Yönelik Otuz Şer‘î Yasak

  • Peygamberin Evinde Bir GünÖrnek almamız amacıyla Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'in günlük yaşamından kesitler sunulmaktadır.

    Yazan : Abdulmelik el-Kasim

    Çeviren : M.Beşir Eryarsoy

    Source : http://www.islamhouse.com/p/928

    Download :Peygamberin Evinde Bir GünPeygamberin Evinde Bir Gün

  • Akika ve Hükümleri-

    Yazan : Hüseyin Alıcı

    Çeviren : Muhammed Şahin

    Source : http://www.islamhouse.com/p/936

    Download :Akika ve HükümleriAkika ve Hükümleri

  • Gözlerinle Görüyormuşçasına Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-Yazar, kitabının önsözünde şöyle demiştir: Gönülden bir sevgi ile bağlı olduğum insanı, Allah’ın Rasûlü, Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-’i yazarken tarafsız olamam.Çünkü ben,dünyanın herhangi bir köşesinde bir devlet kurmak için halkına kendi tezini sunan ve taraftarlarına düşüncelerini arz eden siyasî bir lideri yazmıyorum.Bilakis ben,âlemlerin Rabbi tarafından bütün insanlığa rahmet olarak gönderilen bir peygamberi yazıyorum. Onun hakkında yazarken hiçbir zaman tarafsız olmayacağım. Çünkü ben orduları, yasaları, taraftarları, tonlarca altınve gümüşü, atları, davarları ve ekinleri olan bir kral hakkında yazmıyorum. Ben,âlemlere hediye edilmiş bir rahmet ve bahşedilmiş bir nimet hakkında, Allah’ın Rasûlü, Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem- hakkında yazıyorum.

    Yazan : Âid b. Abdullah el-Karnî

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Yayınlayan : Guraba Yayınevi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/243959

    Download :Gözlerinle Görüyormuşçasına Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-

  • Resûller Tebliğde VasıtadırlarBu risâle, iki kişi arasında cerayan eden bir münazarayı açıklamaktadır. Onlardan birisi: Allah ile bizim aramızda mutlaka bir aracı (vasıta) olması gerekir.Çünkü biz, aracısız Allah'a ulaşamayız, demektedir.Diğeri ise; Âlemlerin Rabbi olan Allah'a hamdolsun, demektedir.

    Yazan : Muhammed Ebu Said el-Yarbuzi

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Yayınlayan : Kitap ve Sünneti İhya Yayınları

    Source : http://www.islamhouse.com/p/193086

    Download :Resûller Tebliğde Vasıtadırlar

Dili

Choose Suresi

Choose tafseer

Participate

Bookmark and Share