Türkçe - Nas Suresi - Kur'an-ı Kerim

Kur'an-ı Kerim » Türkçe » Nas Suresi

Choose the reader


Türkçe

Nas Suresi - Ayet sayısı 6
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ ( 1 ) Nas Suresi - Ayaa 1
De ki: Siginirim ben insanlarin Rabbine,
مَلِكِ النَّاسِ ( 2 ) Nas Suresi - Ayaa 2
Insanlarin hükümdârina,
إِلَٰهِ النَّاسِ ( 3 ) Nas Suresi - Ayaa 3
Insanlarin ilâhina,
مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ ( 4 ) Nas Suresi - Ayaa 4
O sinsi vesvesecinin serrinden.
الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ ( 5 ) Nas Suresi - Ayaa 5
O ki, insanlarin gögüslerine vesveseler fisildar.
مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ ( 6 ) Nas Suresi - Ayaa 6
Gerek cinlerden, gerek insanlardan.

Rastgele Kitaplar

  • Cennetin ÖzellikleriCennet hakkındaki sözümüz -Allah Teâlâ'nın izniyle- O'nun kitabı Kur'an-ı Kerim'den: Cenneti, cennet nimetlerini ve cennetlikleri yaratan Allah Teâlâ ile Kur'an-ı Kerim ve sahih sünnette geldiği üzere, cennete giren ve ayakları cennet toprağının üzerine basan Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-'in haberleri hakkında olacaktır.

    Yazan : Muhammed b. İbrahim et-Tuveycrî

    Çeviren : Muhammed Şahin

    Yayınlayan : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan

    Source : http://www.islamhouse.com/p/79212

    Download :Cennetin ÖzellikleriCennetin Özellikleri

  • Vahdetu'l-VücudYazar, bu kitapta Vahdetu'l-Vücud akidesininin sapıklığını ve İbn-i Arabî'nin fikirlerinin yanlışlıklarını açıklamış, halk tabakasının onun kitaplarını okumasının haram olduğunu belirtmiştir. Bunun sebebi; onun kitaplarının birçok desise ve tuzakları ihtiva etmesidir.

    Yazan : Ali b. Sultan el-Kari

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Source : http://www.islamhouse.com/p/161138

    Download :Vahdetu'l-Vücud

  • İslâm'da MezhepBu risâle, ictihad ve taklid konusunda yazılan en değerli kitaplardan birisidir.Kitabın yazılmasının sebebi; yazarın -Allah ona rahmet etsin-, kitabın önsözünde dediği gibi şöyledir: "Bana, Uzakdoğu ülkelerinden Japonya'nın Tokyo ve Osaka şehirlerinde oturan müslümanlar tarafından bir mektup gönderildi. Mektubun özeti şöyleydi: "İslâm nedir? Mezhep ne demektir? İslâm dîniyle şereflenen birisinin dört mezhepten birisine veya başka bir mezhebe girmesi, yani Mâlikî, Hanefî, Şâfiî veya Hanbelî olması gerekir mi, gerekmez mi? Çünkü burada büyük bir ihtilaf ve vahim bir münakaşa başladı.Japon fikir adamlarından birkaç aydın, İslâm dînine girmek ve îmânla müşerref olmak istediklerini Tokyo'daki müslüman cemiyetine bildirdiler.Hindistanlı müslüman bir grup: "Kendilerinin, ümmetin kandili olan Ebu Hanife'nin mezhebini seçmeleri", Endonezyalı bir grup ise; "Şâfiî mezhebini seçmeleri gerektiğini" söylediler. Japonlar, onların bu sözlerini işittiklerinde bu tutumlarına şaşırıp hayret ettiler.Mezhep meselesi onların müslüman olmalarının yolunu tıkadı." İşte bu risâle, bu konuya bir cevap niteliğindedir.

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Yayınlayan : http://www.islah.de web sitesi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/293056

    Download :İslâm'da Mezhep

  • Cenaze ile İlgili Hükümler-

    Yazan : Muhammed Nasıruddin el-Elbani

    Gözden geçiren : Harun Yıldırım

    Çeviren : M.Beşir Eryarsoy

    Yayınlayan : Guraba Yayınevi

    Source : http://www.islamhouse.com/p/934

    Download :Cenaze ile İlgili HükümlerCenaze ile İlgili Hükümler

  • Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'in Abdesti-

    Yazan : Abdullah b. Abdulhamid el-Eseri

    Gözden geçiren : Muhammed Şahin

    Yayınlayan : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan

    Source : http://www.islamhouse.com/p/904

    Download :Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'in AbdestiPeygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'in Abdesti